Home

Participation

Expeditions

Student and teatcher opportunities

Meetings and workshops

Research activities in Finland

Finnish contact persons

Tämä sivusto tukee Suomen jäsenyyttä kansainvälisissä International Ocean Discovery Program (IODP)- ja International Continental Scientific Drilling Program (ICDP) ohjelmissa. Sivusto on suunniteltu erityisesti suomalaisten tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Sen kautta saat tietoa ohjelmista sekä löydät linkit tärkeimmille ohjelmiin kuuluville verkkosivustoille liittyen tutkimusmatkoille hakemiseen, näytteiden tilaamiseen, opiskeluun ja kairausehdotusten suunnitteluun ja laadintaan.

IODP on kansainvälinen 26 valtion yhteinen tutkimusohjelma, joka tutkii merellistä kuorta, merenpohjaa ja niiden ympäristöjä kairaamalla, näytteenotolla ja monitoroinnilla. IODP:n tutkimustyö pohjautuu tiedesuunnitelmaan, jossa on neljä erillistä pääteemaa. Suomi on IODP:n jäsen European Consortium for Ocean Research Drilling (ECORD) -konsortiumin kautta. Ohjelman tieteellisestä tuesta sekä tutkimusmatkojen tutkijoiden ja IODP -paneelin edustajien ehdotuksista vastaa Science Support and Advisory Committee (ESSAC). Suomen Akatemia tukee Suomen osallistumista IODP -ohjelmaan.

Tutkijoilla on oikeus käyttää kustannuksitta kaikkien edellisten IODP -tutkimusmatkojen näyteaineistoja ja tietokantoja. Tuleville tutkimusmatkoille järjestetään vuosittain avoin tutkijahaku. Ohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden suomalaisille nuorille tutkijoille sitoutua kansainvälisen tutkijaverkoston jäseneksi mm. erilaisten workshop-koulutusten ja kesäkoulujen avulla. Suomalaisten IODP -ohjelmaan osallistumista varten on perustettu Suomen Akatemian nimeämä kansallinen tukiryhmä, jonka jäseninä on vastuuhenkilöitä eri tutkimuslaitoksista ja yliopistoista.

Haku IODP -tutkimusmatkoille, näytteiden tilaaminen ja ehdotusten jättö

IODP tekee läheistä yhteistyötä kansainvälisen, maankuoren tieteelliseen tutkimukseen perustuvan kairausohjelman International Continental Scientific Drilling Program (ICDP) kanssa erityisesti ilmastonmuutoksen, kuoren deformaation, fluidivaikutusten ja syväbiosfäärin tutkimuksessa. ICDP-ohjelma tarjoaa tukea 23 valtion tutkijoille ja sidosryhmille tieteellisten kairausohjelmien avauksiin ja rahoitukseen, operatiivista tukea yksittäisiin projekteihin sekä kairaus-, koulutus- ja tiedonsiirtopalveluja.

ICDP ehdotusten jättö